ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΕΦΕΤ)& ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΦΕΤ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

Ενημερώνουμε τους επαγγελματίες και εργαζόμενους που διαχειρίζονται τρόφιμα και ποτά και  απασχολούνται κυρίως  σε επιχειρήσεις εστίασης , αναψυχής , ξενοδοχεία παντοπωλεία, κυλικεία, παιδικούς σταθμούς , εμπόριο τροφίμων και ποτών ,  ότι συχνά κυκλοφορούν παραπλανητικές ανακοινώσεις για προγράμματα   ΕΦΕΤ   και ΤΕΧΝΙΚΏΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από φορείς με έδρα εκτός Θεσπρωτίας , συχνά δε οι φορείς αυτοί δε διαθέτουν καμία νομιμότητα για την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων.

Επίσης βλέπουμε ανακοινώσεις που από άγνοια πιστεύουμε διαστρεβλώνουν την  πραγματικότητα  και δημιουργούν σύγχυση στο κοινό.

Με την υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα που διακρίνει τον Εκπαιδευτικό μας Φορέα ΕΚΑΤΗ σας  ενημερώνουμε για τα εξής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ του ΕΦΕΤ

σύμφωνα με την υγειονομική Νομοθεσία ( ΥΑ 14708, Κ1616, τ.Β 17/08/2007)

Δύνανται να υλοποιήσουν πιστοποιημένοι Φορείς οποιαδήποτε χρονική στιγμή εκείνοι αποφασίζουν και εφόσον υπάρχουν αιτήσεις ενδιαφερομένων.

 Στο διάστημα υποβολής αίτησης ως την υλοποίηση του σεμιναρίου ο κάθε ενδιαφερόμενος λαμβάνει προσωρινή βεβαίωση ώστε να βρίσκεται σε νόμιμη κατάσταση έναντι οποιασδήποτε Ελεγκτικής Αρχής .

Η ΕΚΑΤΗ έχει υλοποιήσει δεκατέσσερα   σεμινάρια σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας  ΤΡΟΦΙΜΩΝ ( ΕΦΕΤ) τα τελευταία τρία χρόνια με 350 εκπαιδευόμενους .

 Με την ολοκλήρωση της υψηλής τουριστικής σεζόν , τους μήνες Σεπτέμβριο ,  Οκτώβριο,  έχουμε ήδη συμπληρωμένα και θα υλοποιήσουμε  τρία νέα σεμινάρια  και στη συνέχεια δημιουργούνται κι άλλα  από τους προσερχόμενους καθημερινά επαγγελματίες και εργαζόμενους στους ανωτέρω κλάδους , που εξυπηρετούνται στα γραφεία μας ,  επί έξι μέρες τη βδομάδα πρωί & απόγευμα , για ενημέρωση και κατάθεση αιτήσεων.

Ανακοινώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες  της μορφής «……γραφτείτε τώρα  στα σεμινάρια  μας γιατί τα επόμενα θα γίνουν μετά δύο –τρία χρόνια!!» είναι παραπλανητικές  και έξω από κάθε νόμιμη διαδικασία όπως την έχει ορίσει ο ΕΦΕΤ.

Έτσι πρέπει να είναι προσεκτικοί οι Συμπατριώτες Επαγγελματίες και Εργαζόμενοι  για να μη πέφτουν «Θύματα»  Ανύπαρκτων διλημμάτων όπως κατ επανάληψη επισημαίνει και ο ΕΦΕΤ.   Σεμινάρια υλοποιούνται στην ΕΚΑΤΗ όπως και σε όλους τους πιστοποιημένους φορείς όποτε συμπληρωθεί τμήμα και ακολουθηθεί η ισχύουσα βάσει της νομοθεσίας,  διαδικασία.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Επιχειρηματίες που απασχολούν ή πρόκειται να απασχολήσουν προσωπικό είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν  σε σχετικό  σεμινάριο για να αποκτήσουν βεβαίωση ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Για την φετινή περίοδο  τα προγράμματα υλοποιούνται σύμφωνα με  την απόφαση του Υπ. Εργασίας 23455/1491/23.05.2017 (ΦΕΚ B΄ 1962/07.06.2017) .

Η ΕΚΑΤΗ  ως πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Φορέας υλοποιεί Σεμινάρια  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  , υποστηρίζοντας με υπευθυνότητα και άμεση ανταπόκριση,  τα αιτήματα των επιχειρηματιών της Θεσπρωτίας ,  ώστε να αποκτούν σε χρόνο που επιθυμούν,  τα νομιμοποιητικά έγγραφα που απαιτούνται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και να δηλώνουν συμμετοχή στα πολλαπλά σεμινάρια που υλοποιούμε ανά έτος.

Το επόμενο προγραμματισμένο σεμινάριο μας είναι το Σεπτέμβριο και θα ακολουθήσουν ένα ανά μήνα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Επαγγελματίες ,  τους Εργαζόμενους  και τους Λογιστές της περιοχής για την αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και άλλες πρωτοβουλίες διευκόλυνσης και βελτίωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην επιχειρηματική και γενικότερα στην Τοπική Ανάπτυξη.

ΕΚΑΤΗ: « Με το Βλέμμα Στραμμένο στο Μέλλον»