Άνοιξε η Β΄ Φάση του επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης εργαζομένων «Πάω Μπροστά»

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, άνοιξε η Β΄ Φάση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με φορέα υλοποίησης τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Υπενθυμίζεται ότι η Α΄ Φάση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στις 23:59 και όσοι ωφελούμενοι ενταχθούν στο σχετικό μητρώο θα μπορέσουν το αμέσως επόμενο διάστημα να επιλέξουν συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης.

Οδηγίες για την Υποβολή αιτήσεων – Δικαιολογητικά συμμετοχής:

 1. Συνδέεστε με κωδικούς Taxisnet στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/katartisi-ergazomenon
 2. Συμπληρώνετε όλα τα υποχρεωτικά πεδία της αίτησης.
 3. Επισυνάπτετε τα κάτωθι δικαιολογητικά :
 • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
 • Αντίγραφο οποιοδήποτε επίσημου εγγράφου όπου αναγράφεται ο :
  • Α.Φ.Μ. του υποψήφιου.
  • Α.Μ.Κ.Α. του υποψήφιου.
  • Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου του υποψήφιου.
 • Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών/Πτυχίου ή Απολυτηρίου. Σημειώνεται ότι για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980 γίνεται αποδεκτό το απολυτήριο δημοτικού σχολείου. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.
 • Αντίγραφο Τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα είναι Κύριος Δικαιούχος ο/η Αιτών/ ούσα.
 • Πτυχίο Πληροφορικής (προαιρετικό).
 • Πτυχίο Ξένης Γλώσσας (προαιρετικό).
 • Υπεύθυνη Δήλωση αποκλειστικά μέσω gov.gr, η οποία θα απευθύνεται προς Δ.ΥΠ.Α., (αφού πρώτα εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) ώστε να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου), στην οποία θα δηλώνει ότι:

α. Δεν παρακολουθώ ή/ και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU, της δράσης 16913 Νέα στρατηγική για τη δια βίου μάθηση & το εθνικό σύστημα αναβάθμισης δεξιοτήτων.

β. Δεν έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο (2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης.

Εφόσον ολοκληρώσετε την υποβολή αίτησης και πάρετε τον ΚΑΥΑΣ μπορείτε να μας αποστείλετε με email στο ekati.edu@gmail.com τα εξής στοιχεία: 

Α. Κωδικό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ).
Β. Αντίγραφο της αίτησης που υποβάλλατε μέσω του voucher.gov.gr (κατεβάζοντας την αίτηση σε μορφή αρχείου).
Γ: Τηλέφωνο και email.

Μετά την υποβολή της αίτησης και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα συγκροτηθεί με απόφαση Διοικητή της ΔΥΠΑ, το Β’ Μητρώο Ωφελούμενων. Στη συνέχεια οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που εμφανίζεται στον ωφελούμενο σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής  εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας κλπ) καθώς και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχει ο ίδιος δηλώσει.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μας

📍 49 Μαρτύρων 64, Ηγουμενίτσα
📲 26650 21055
📧 ekati.edu@gmail.com
Άνοιξε η Β΄ Φάση του επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης εργαζομένων «Πάω Μπροστά»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω